sv

Nyheter

Tack för i år!

25 december 2013

   

  Jag vill tacka alla Er som arbetat och använt BLC och medverkat till att vi är på god väg mot att utveckla och förbättra bygglogistiken inom byggbranschen och nu med en början i Norra Djurgårdsstaden. Under 2014 kommer vi intensifiera utvecklingen i samverkan med våra användare.

  Under 2013 har det hänt mycket. Under de inledande månaderna 2013 byggde vi upp anläggningen vid Ropstens infartsparkering samtidigt som vi utvecklade implementering av system och organisation med Servistik och Wiklunds. I maj invigdes anläggning under pompa och ståt. Bland annat så talade Exploateringsnämndens ordförande Joakim Larsson och projektchef Staffan Lorentz.

  Vi har sedan dess utvecklat BLC och implementerat system för leveransbokning och nya grindsystem. Under sommaren skrev vi avtal med Fortum som införlivades med BLC-konceptet för byggnationen av Fortums kraftvärmeverk KVV8. Vi har under hösten förnyat styrningen och utvecklat grindar i samarbetet med Vällingby lås och andra samarbetspartner och har idag en version 2.0 som ska implementeras under nästkommande år.

  Ett led i samarbete kring olika tjänster är att vi under sensommaren introducerade tjänsten "yttre bevakning" som sker för samtliga projekt. Vi kan konstatera att satsningen varit bra då vi vid ett flertal tillfällen stoppat tjuven. 

  En annan tjänst som utvecklats under i hösten är att vi nu kan erbjuda en säker och stabil trådlös bredbandsuppkoppling vilket efterfrågas från våra entreprenörer. Detta som ett led i att förenkla byggproduktionen.

  Vi har har från april 2013 mött alla användare av BLC genom vår utbildning - totalt 579 st. Genom alla Er blir våra tjänster bättre och att vi tillsammans möjliggör ett hållbart och resurseffektivt byggande

  Mycket har hänt och det blir ännu mer 2014. Jag ser fram emot att få samarbeta med Er alla – både leverantörer och nyttjare av alla tjänster och system. Jag önskar Er alla ett gott slut på 2013 och ett spännande och roligt 2014!

  Fredrik Bergman, Genomförandeprojektchef

   
   
   
  /