sv

Press

Samordnad logistik ger fler fördelar - artikel BI nr 12 2015 del 1  (pdf)

Alla som bygger i Stockholms nya stadsdel Norra Djurgårdsstaden är tvingade att samordna sina transporter till och från byggområdet. Det är ett initiativ från staden med syftet att minska miljöpåverkan, förbättra arbetsmiljön och öka effektiviteten. Från byggarna får satsningen både ris och ros. ”Nu har de börjat lira men i början hade de ingen förståelse”, säger Christer Källström på JM.

 
 

Tidiga gryningsrazzior och ID06-kontroll - artikel i BI nr 34 2014  (pdf)

Artikel om hur ID06-kontroll genomförs inom Norra Djurgårdsstaden och detaljplan Västra genom BLC.

 
 

Smockan mot byggbranschen - Dagens Industri 2013-10-14  (pdf)

Byggprojekten har utvecklats från miljonprogram till miljonärsprogram, enligt en svidande vidräkning av den mångåriga branschexperten Fredrik von Platen.

 

Stoppa tjuven - SBUF tidning okt 2012  (pdf)

Det stjäls som aldrig förr på svenska byggarbetsplatser. Maskiner och utrustningar för cirka 1,5 miljarder försvinner varje år. Det motsvarar priset för cirka tusen småhus!

Det är inte enbart det stulna som utgör en kostnad. Störningar i produktionen, extraarbeten med mera, kostar också. Det finns dessutom ett stort mörkertal. Mycket som stjäls blir aldrig polisanmält eftersom det upplevs som ett onödigt arbete. Självriskerna är ofta så höga att en anmälan till försäkringsbolaget inte heller lönar sig.

 
 
/